Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
silloattila

Román demokrácia

Attila · 1 éve
Nézem a hiradót, különböző vélemények, különböző csatornákon a roman igazságügyi minister áltat előterjesztett  és a kormány által jóváhagyott anyit vitatott bizonyos 13/2017 kormányrendelete nyomán.
Csupán csak két hónap telt el a választások után és ime olyan rendeletek jelennek meg amik felforgatják az országot. Beszélgettem barátaimmal és azt a véleményt fogalmaztuk meg hogy már hiradót sem érdemes nézni, felháborító elszomorító, amit látunk. Talán az egész világ a fejetetejére állt. Nós de mindezt tetézve én is tollat ragadok és írok. Írok mert nem hagyhatom szó nélkül azt az aljas pofátlanságot amivel a roman kormány és a Szociál Demokrata Párt tagjai élükön Liviu Dragneával érvelnek a gazemberség, a hazugság és tolvajlás a korrupció elsimítására. A korrupt tolvaj politikusaink, akik kiállnak egy ilyen rendelet megszavazása után a nyilvánosság elé és elmondják hogy a nép érdekeit és a jólétüket akarják bíztosítani. Porhintéssel próbálkoznak a nyugdíjasok iránt jótékonykodni “nyugdíjemelés”, minimálbér emelés, meg adócsökkentések, mindez csak a látszat a demagóg, populista szédítések özöne. Mindezen “jótétemények” leple alatt (éjszaka) meghozzák az öket felmentő rendeletet és szabadkezet és szabadutat adva a további nagystilű tolvajláshoz.
Egy kissé körülnéztem és ezt ajánlom minden olvasómnak, hogy nézzen körül a kis pátriájában, a politikusaink (párttól függetlenül) elkezdik koptatni a Bukaresti utcák köveit már 4 év letelte után itt ott megjelenik egy két nyaraló, egy két lakrész, egy két csendes környezetben felépített ház. Nem célzok senkire és semmire csupán jelzem hogy az átlag ember 4 év spórlás után nem tud egy panelt sem felvásárólni. Mindezt leirva csak összehasonlítás a politikus fizetés és az átlagember bére között.
De hát ez butaság a részemröl hogy összehasonlítgatom a béreket, hisz tudjuk jól hogy még megyék között is nagy különbségek vannak, sajnos a mi róvásunkra. Igy ne is beszéljek a politikusaink juttatásairól, meg a bérezésekröl.
Na de elkalandoztam a lopásról. Kérdezem én ha valaki ellop egy szekér tüzifát az erdőről, csak azért hogy a családja ne fagyoskodjon a minusz 30 fokos hidegben azt bezárják mert eltulajdonitotta ami nem az övé volt, bár jelzem nem állami tulajdonból hanem magán tulajdonból lopott. Itt szeretném jelezni hogy maga a cselekedetet elitélem én is és nem pártolom a pitiáner tolvajlást sem csupán az a felháborító hogy azok akik közvagyonból 200.000 lej alatt lopnak, azok ellen nem is indul büntető eljárás, ez az amiért felteszem a költöi kérdést. 

Közvagyonból lopni szabad, csak tudni kell a mércét ???

Nesze neked demokrácia, nesze neked románia.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Attila
Elérkeztem az életemnek egy olyan szakaszához, ahol már nem érzem szükségét annak, hogy bárkinek is bizonyítsak. Ha szeretnek engem olyannak, amilyen vagyok...jó, ha nem ..az Ő veszteségük.